مفاهیم اصلی گوگل آنالیتیکس
امروزه که همه چیز در دنیای تکنولوژی پیشرفته خلاصه شده است؛ بسیاری در این دنیای دیجیتال سرمایه گذاری حتی کلانی انجام دادهاند. از کسب وکارهای مختلفی از جمله خبری، شرکتی گرفته تا کسب وکارهای فروشگاهی که بسیار نیاز به تحلیل داده خود دارند؛ که شما برای تحلیل این داده ها نیاز به یکی از ابزارهای گوگل خواهید داشت. از این ابزارها میتوان به گوگل آنالیتیکس اشاره کرد؛ شما برای اینکه بتوانید داده های خود را تحلیل نمایید باید به مفاهیم اصلی گوگل آنالیتیکس آشنایی داشته باشید.
در ادامه ما درمورد مواردی از جمله گوگل آنالیتکس، مفاهیم که باید بدانید و… با شما صحبت خواهیم کرد. ادامه مقاله رو با ویستا همراه باشید.
بخشی مفاهیم اصلی گوگل آنالیتیکس
گوگل آنالیتیکس یکی از چندین ابزار بسیار موفق گوگل است؛ برای نشان دادن وضعیت سایت شما به شمار میرود. این ابزار به شما تمام موقعیت های مختلف مانند اینکه شما کاربران تان از کدام صفحه به صفحه دیگر میروند، موقعیت های مکانی آنها، بک لینک های آنها و… را به شما نشان میدهد. همه این مواردی که به شما ذکر کردیم؛ تنها یک بخش بسیار کوچکی از مفاهیم اصلی گوگل آنالیتیکس هستند.
شما با استفاده از این ابزار مدیریتی توانایی، تحلیل و مدیریت سایت خود را به راحتی هرچه تمام تر خواهید داشت. این ابزار که در ادامه به شما مفاهیم اصلی آنالیتیکس رو به شما بیشتر خواهیم گفت؛ از ابزارهای بسیار قدرتمند برای تحلیل وضعیت سایت، رصد کاربران و مدیریت آن برای شما خواهد بود.
چرا باید مفاهیم اصلی گوگل آنالیتیکس رو بیاموزیم؟
گوگل آنالیتیکس یک ابزار تحلیلی است؛ که به شما تمام موقعیت ها مخاطبان ورودی سایت، وضعیت صفحات سایت، زمانی که کاربر در صفحات مختلف مانده و… را به شما نمایش میدهد. شما باید برای استفاده از این ابزار که میتوانید از سایت یا اپلیکیشن آن را داشته باشید؛ باید ابتدا آن را روی سایت خود نصب کنید.
که این کار چندان کار سختی نخواهد بود شما میتوانید با گرفتن یک کد از گوگل آنالیتیکس و قرار دادن آن در بخش هدر سایت گوگل آنالیتیکس رو روی سایت خود نصب کنید. برای نصب گوگل آنالیتکس شما میتوانید مقاله گوگل آنالیتکس چیست؟ مطالعه نمایید.
شما برای استفاده از این ابزار گوگل حتمی باید با استفاده از خدمات سفارش طراحی سایت در تهران استفاده نمایید.
در جلوتر ما شما را با مفاهیم اصلی گوگل آنالیتیکس که بسیار مهم هستند؛ شما به عنوان دارنده یک کسب و کار باید از آن نهایت استفاده رو ببرید. معرفی خواهیم کرد ادامه مقاله رو همراه ما باشید.
آشنایی با منو و مفاهیم اصلی گوگل آنالیتیکس در صفحه اول
شما ابتدا وقتی به صفحه اول و اصلی گوگل آنالیتیکس وارد میشوید؛ با یک صفحه روبه رو میشوید که دارای بخش های مختلفی زیادی هستند که، شما باید با آنها آشنا شوید. در ادامه این بخش ها رو ما به شما معرفی خواهیم کرد.
ابتدا که به صفحه اصلی گوگل آنالیتیکس وارد میشوید؛ با صفحه و دکمه های زیادی مواجه میشوید که هرکدام عبارتاند از:
قسمت(All Accounts (All Website Data
این قسمت مرتبط به تمام اکانت هایی است؛ که در حساب گوگل آنالیتیکس خود به ثبت رساندهاید. یا به شما برای آن دسترسی دادهاند که آمار و ارقام مرتبط به سطح دسترسی شما را نمایش بدهد. پس زمانی که شما روی این گزینه کلیک نمایید؛ میتوانید تمام اکانتهای ساخته شده و دسترسی خود را در اینجا مشاهده نماید.
این دسترسی هایی که شما دارید؛ ممکن است که از یک یا چند سایت مختلف باشد. شما با کلیک کردن روی هرکدام از دسترسی هایی که انتخاب کرده باشید؛ وارد خواهید شد. شما زمانی که روی دکمه(گزینه) All Website Data به بخش، صفحه اصلی گوگل آنالیتیکس که مرتبط به آن سایت به خصوص بوده است؛ وارد خواهید شد.
کادر جستوجو
شما برای دسترسی به بخش های گوناگون آنالیتیکس شما از روش هایی میتوانید استفاده کنید؛ که باید این را در بخشی از مفاهیم اصلی گوگل آنالیتیکس به شما ذکر میکنم. از این روش ها باید به دکمه های طرف چپ گوگل آنالیتیکس خواهد بود؛ ویا اینکه شما در گزینه سرچ آنالیتیکس آن را پیدا نمایید.
گزینهی Insights از دیگر مفاهیم اصلی گوگل آنالیتیکس
از دیگر گزینه های که در گوگل آنالیتیکس باید به آن توجه نمایید؛ باید به بخش اینسایت اشاره نمود. این قسمت جایست که گوگل آنالیتیکس با استفاده از هوش مصنوعی شروع به تحلیل داده سایت ما کرده است؛ و چشم اندازه هایی برای سایت ما نمایش خواهد داد.
همین طور که باید اشاره کنم این قسمت، به شما عملکرد سایت شما را نمایش خواهد داد.
قسمت Users
از دیگر مفاهیم اصلی گوگل آنالیتیکس باید به قسمت یوسر آن اشاره کنیم؛ همان طور که از نامش هم پیداست مربوط به بخش کاربران است. که این قسمت مربوط به زمانی است؛ که شما امکاناتی رو که برای کاربران سایت خود در زمان مشخص تعین نمودهاید. استفاده یا چه مدت استفاده کرده است.
بخش Sessions
اولین چیزی برای شما سوال خواهد شد این است؛ که عددی در سایت آنالیتیکس برای شما نمایش میدهد چیست؟ این عدد به چه کاری میآید؟ نشان دهنده چه عنوانی است؟ چه زمانی ایجاد و کاربرد آن چیست؟ چه اهمیتی در آمار وبسایت شما خواهد داشت؟
همان گونه به شما هم گفته شد زمانی که به کاربران شما اضافه شود؛ عدد یوسر یک واحد اضافه خواهد شد. همین طور برود جلوتر هرچه به تعداد کاربران شما اضافه خواهد شد.
در مفاهیم اصلی گوگل آنالیتیکس باید این نکته را به شما عرض کنم؛ که Session به معنای جلسه کاربران با سایت شماست. در گوگل آنالیتیکس به همراه هرکاربر یک جلسه هم برای آن تشکیل خواهد شد؛ و حال اگر کاربری وارد سایت شما شود ویا بعد از نیم ساعت در سایت شما بی فعالیت باشد آن، جلسه بسته خواهد شد.
قسمت Bounce Rate از مهم ترین مفاهیم اصلی گوگل آنالیتیکس
در این قسمت شما با یکی از مفاهیم اصلی گوگل آنالیتیکس دیگر که باید آشنا شوید؛ Bounce Rate خواهد بود. این معنی نرخ پرش برای سایت شما خواهد بود؛ که کاربرد آن نشان دهنده کاربرانی است که فقط از یک صفحه شما بازدید خواهند کرد و بعد، از آن صفحه خارج خواهند شد.
شما هرچه درصد بانس ریتتان پایین تر باشد؛ نشان دهندگی طراحی سایت و سئوی بهتر برای شما خواهد بود. این معیار به حضور کاربر شما در زمان بازدیدکنندگان هیچ ارتباطی نخواهد داشت. از دید گوگل زمانی که حتی فقط یک Interaction باشد، برای آنهم یک بانس ریت ایجاد خواهد شد.
Interaction که به مفهموم تعامل خواهد بود با ۳ موردی که به شما اشاره خواهیم کرد؛ که عبارتاند از:
Pageviews(بازدید صفحات)
Event(رخداد)
Transaction(داد و ستد یا تبادل)
در ادامه به شما تعریف هریک رو خواهیم داد؛ تا متوجه شوید منظور گوگل از هرکدام آنها کدام خواهند بود. اما این نکته را به شما ذکر کنم؛ که با وجود هریک از این موارد شما یک بانس ریت در آنالیتیکس برای شما ایجاد خواهد شد.
Pageviews
پیج ویویی که به شما گفتیم بانس ریت ایجاد میکند؛ به معنای بازدید کاربر از سایت شما خواهد بود. اگر کاربری بیش از ۲ صفحه در سایت شما بازکرده باشد؛ بانس ریت برای شما ایجاد نخواهد شد.
Event
در دیگر مفاهیم اصلی گوگل آنالیتیکس باید به رفتار کاربر در سایت شما که همان ایونت است؛ اشاره داشته باشیم. البته این نکته را هم خدمت شما عرض میکنم؛ که ایونت باید توسط شما تعریف شود و پیش فرضی برای گوگل در ایونت وجود نخواهد داشت.
Transaction
این هم مانند پیج ویو بوده ولی با این تفاوت که این بخش قصد دارد؛ تا بخش های مربوط به فرایند خرید کاربران از سایت شما را مورد تحلیل یا بررسی قرار دهد.
سخن آخر
تا اینجای مقاله شما با بخش های زیادی از مفاهیم اصلی گوگل آنالیتیکس آشنا شدهاید؛ مانند خود گوگل آنالیتیکس، نحوه کار با آن و… حال شما باید خود دست به کار شده تا با این ابزار بیشتر آشنا شوید.
دوستان عزیز خیلی ممنون که تا انتهای مقاله همراه ما بودید. لطفا نظرها و پیشنهادهای خود را در قسمت کامنت ها به اشتراک بگذارید.