تولید محتواسئو و بهینه‌سازیگوگل آنالیتکسگوگل سرچ کنسولوردپرس

چک لیست سئو وردپرس | چک لیست SEO + ابزار کاربردی

چک لیست سئو پیش نیاز هر سئو کاری است. با چک لیست سئو می‌توانیم قبل از شروع هر کاری روی وبسایت،‌ یک نقشه راه کلی داشته باشیم. این لیست همانند یک دستیار عمل می‌کند. با طی کردن هر مرحله از لیست می‌توانید به قبل برگردید و کار های انجام شده را بار دیگر بررسی کنید. چک لیست SEO تمام کار هایی است که برای بهینه سازی سایت باید انجام داد. در این مقاله قدم به قدم این راه را بررسی می‌کنیم. از نکات سئو تکنیکال و سئو داخلی و خارجی گرفته تا هر ابزاری که در راه نیاز دارید.

چک لیست سئو

بهینه سازی یا به اصطلاح سئو صفحات سایت بسیار اهمیت دارد. بهینه سازی صفحات مختلف موجب می‌شود که در نتایج بالاتر گوگل نمایش داده شود. که باعث فروش بیشتر سایت می‌شود. سئو به صورت کلی به ۳ قسمت تقسیم می‌شود. سئوی تکنیکال، سئو داخلی و سئو خارجی.

اگر نمی‌دانید هر کدام از این قسمت های سئو چی هستند، حتما روی آنها کلیک کنید و مقاله مربوط به آن را بخوانید. بهتر است همه موارد و نکات را برای هر کدام از بخش های سئو انجام دهید. چون تاثیر زیادی روی سئو وبسایت دارد.

ولی قبل از اینکه هر چک لیستی یا مطلبی گفته شود، باید یکسری ابزار برای سایت فعال شود. این ابزار ها برای آنالیز و بررسی سایت است. با استفاده از این ابزار ها می‌توان درک بهتری از وضعیت سایت داشته باشیم. در نتیجه، تصمیم های بهتری برای سئو بگیریم. بنابراین ابزار های سئوی گوگل را پشت گوش نندازید. با تسلط بیشتر روی ابزار های آنالیز، سئوی خیلی بهتری می‌شود اجرا کرد.

چک لیست سئو | ابزار های گوگل برای سئو مانند گوگل آنالیتیکس و گوگل تگ منیجر و گوگل سرچ کنسول
از ابزار های گوگل برای آنالیز داده ها استفاده کنید.

ابزار های آنالیز گوگل

در ادامه سه ابزار مهم برای آنالیز و بررسی داده های آماری رو معرفی می‌کنیم. پیشنهاد می‌شود که حتما این سه ابزار را فعال کنید و کار کردن با آن ها را یاد بگیرید. در این مقاله به آموزش کار کردن با این ابزار ها نمی‌پردازیم. صرفا معرفی این ابزار ها هدف مقاله است.

Google Analytics

این برنامه پیش نیاز هر دیجیتال مارکتر و سئو کاری است. این ابزار گوگل تا مدت ها اشتراکی بود و وبمستر ها برای استفاده از آن نیازمند پرداخت مبلغ بودند. ولی چندین ساله که گوگل این ابزار را به صورت رایگان در اختیار عموم قرار داده است (دستش درد نکنه!) با فعال کردن این ابزار برای سایت، شما به اطلاعات و داده های مختلفی دسترسی خواهید داشت. این آمار و ارقام برای رشد بهتر و موثر تر استفاده خواهد شد.

Google Search Console

این ابزار قبل ها با نام گوگل وبمستر شناخته شده بود که الان در دسترس عموم قرار گرفته است. این ابزار هم پلی میان سایت و گوگل می‌زند و آمار و ارقامی از ترافیک سایت به شما می‌دهد. که به وسیله آن می‌توانید سایت را عیب یابی و بررسی کنید.

مطالعه کنید درباره   ابزار آنالیز سئو

Google Tag Manager

این یکی ابزار به اندازه قبلی مهم نیست ولی بودنش خالی از لطف نیست! این ابزار هم همانند گوگل آنالیتیکس به صورت اشتراکی بود که الان به صورت رایگان وجود دارد. به صورت خلاصه، این ابزار برای مدیریت تگ های موجود در تمامی وبسایت است. تگ هایی که در صفحه اصلی یا مقالات وجود دارند، همگی از طریق این ابزار قابل تشخیص و شخصی سازی هستند. هر کسی که در حوزه سئو ماهر باشد، اهمیت وجود این ابزار را درک می‌کند.

چک لیست سئو | پلاگین یا افزونه های سئو برای وردپرس. رنک مث و یواست
از رنک مث یا یواست برای سئو وردپرس استفاده کنید.

فعالسازی Yoast یا Rank Math

اگر از CMS وردپرس استفاده می‌کنید، حتما این پلاگین را روی وبسایت فعال کنید. رنک مث یا یواست برای سئو وبسایت و بررسی اجمالی استفاده می‌شود. این دو ابزار کاربرد های یکسانی دارند. خیلی تفاوتی ندارد که از کدام استفاده می‌کنید. پیشنهاد ما این است که هر دو این پلاگین ها را فعال کنید و با آن ها کار کنید. مدتی بعد ببینید با کدام یک راحت تر هستید.

چک لیست سئوی داخلی SEO On-Page

سئوی داخلی به معنی تمامی اقداماتی است که درون وبسایت انجام می‌شود و مربوط به بیرون وبسایت نیست. برای مثال؛ استفاده از متا تگ‌ها، استفاده از ALT، کلمات کلیدی مناسب، لینک های داخلی، تگ هدر و محتوای با کیفیت از جمله قسمت های اصلی سئوی داخلی هستند. در ادامه به بررسی نکات مهم این مشخصه ها می‌پردازیم.

چک لیست سئو | سئو داخلی یا SEO ON-PAGE
سئو داخلی یکی از سه قسمت اصلی سئو است.

محتوا (Content)

طی سالیان، شاخص های سئو وبسایت تغییر کرده است. سئو یک سری اقدامات مشخص و از پیش تعیین شده نیست. محتوای خوب هم کل ماجراست. به قول بیل گیتس: «محتوا پادشاه است»

همه چیز محتوا است. قسمت زیادی از ترافیک و سرچ ارگانیک از طریق محتوا است. منظورمان از محتوا، متنی، صوتی و ویدئویی است. فرقی ندارد شما از کدام یک استفاده می‌کنید. فقط محتوای با کیفیت تولید کنید. گوگل برای تشخیص ارزش سایت شما، به کیفیت محتوای شما توجه می‌کند. ولی گوگل از کجا میفهمه که محتوای شما با کیفیت است یا نه؟

مطالعه کنید درباره   آموزش مقاله نویسی سئو شده - الگوریتم جدید گوگل

گوگل به یک سری مشخصه های دیگر توجه می‌کند. از طریق آمار و ارقام دیگری، متوجه کیفیت محتوای شما می‌شود. برای مثال؛ یک کاربر وقتی به سایت شما می‌آید چند ثانیه در صفحه می‌ماند؟ آیا از صفحات دیگر سایت شما هم دیدن می‌کند؟ یا بعد از ورود به سایت بعد چند ثانیه از سایت خارج می‌شود؟ (این اطلاعات در گوگل آنالیتیکس قابل پیگیری است)

همه اینها مشخصه هایی هستند که گوگل با بررسی آنها در هر سایت، به کیفیت و ارزشمند بودن آن وبسایت پی می‌برد.

کلمات کلیدی (Keyword)

‪پیدا کردن کلمات کلیدی هم بسیار مهم است. کلمات کلیدی دقیقا همان چیزی است که سایت به واسطه آن شناخته می شود و در نتایج گوگل نمایش داده می‌شود. پس اهمیت این موضوع را دست کم نگیرید. برای پیداکردن کلمات کلیدی مرتبط و موثر از گوگل ترندز استفاده کنید

استفاده از Alternative Text (ALT)

استفاده از نوشته ALT یا جایگزین برای ربات های گوگل خیلی تاثیر گذار است. نوشته جایگزین (Alternative) یک نوشته است که برای عکس ها استفاده می‌شود. برای وقتی که عکس لود نشود این نوشته برای کاربر نمایش داده خواهد شد. نوشته جایگزین یک توضیح کلی درمورد عکس است.

برای قرار دادن نوشته ALT در قسمت تصاویر، ویرایش را باز کنید و در قسمت توضیح مختصر، متن خودتان را بنویسید.

متاتگ ها (Meta Tag)

از مهمترین تگ ها، تگ هدر (Header Tag) و تگ دسکریپشن  (Description Tag) است. هر کدام از این تگ ها توضیحاتی درباره صفحه می‌دهد که گوگل از آن برای تشخیص محتوای سایت استفاده می‌کند. بهتر است تگ های متا را بسیار دقیق بنویسید. هر چقدر این توصیفات دقیق تر و بهتر باشند، سئوی بهتری خواهید داشت. البته اگر چیزی ننویسید، ربات گوگل به صورت اتوماتیک یه نوشته پیشفرض وارد می‌کند.

چک لیست سئو | بررسی کردن لینک های شکسته و خالی. ارور ۴۰۴
لینک های شکسته باعث افت رتبه گوگل می‌شود.

لینک داخلی (Internal Link)

لینک سازی داخلی را فراموش نکنید. خیلی از سئو کار ها این مورد را خیلی حائز اهمیت نمی‌دانند. ولی شما این اشتباه را نکنید. لینک سازی داخلی به معنی این است که به وسیله انکر تکست (Anchor Text) صفحات دیگر سایت را به یکدیگر وصل کنید. در واقع شما کاربر را از صفحه ای، به صفحه دیگر می‌برید. برای مثال همین متن، یک لینک داخلی به حساب می‌آید. که به صفحه اصلی همین وبسایت وصل شده است.

مطالعه کنید درباره   سئو و بهینه سازی وبسایت

البته در لینک دهی داخلی زیاده روی نکنید! زیاده روی باعث نتیجه منفی روی سئو می‌شود.

حالا که بحث لینک سازی داغ است، باید بگویم لینک های شکسته را هم بررسی کنید. لینک های شکسته لینک هایی هستند که به جایی ختم نمی‌شود. اکثر این لینک ها به ارور ۴۰۴ (Error Not Found) برمیخورد. هر چه تعداد این صفحات بیشتر باشد، رتبه سئو شما پایین تر می‌شود.

چک لیست سئو | سئو خارجی یا SEO OFF-PAGE
سئو خارجی یکی دیگر از قسمت های سئو است.

چک لیست سئو خارجی SEO Off-Page

در این قسمت تمامی کار ها خارج از وبسایت انجام می‌شود. تا در نهایت کاربر به سایت اصلی هدایت شود.

طراحی رسپانسیو (Responsive)

طراحی رسپانسیو به معنی رابط کاربری کاربر دوستانه (User Friendly) است. یعنی در هر دستگاه دیگری (موبایل، تبلت، مانیتور) صفحه به خوبی نمایش داده شود و المانی حذف نشود.

تغییر HTTP به HTTPS

حتما از یک گواهینامه SSL استفاده کنید. این یک ارتباط امن میان سرور و کاربر ایجاد می‌کند. این ارتباط امن باعث می‌شود که اطلاعات نشت پیدا نکند و ارتباط کاملا ایمن باشد. سایت هایی که از SSL استفاده نمی‌کنند،‌ گوگل از نظر امنیتی قبولشان نمی‌کند. برای اینکه ببینید سایت شما از SSL استفاده می‌کند، به آدرس سایت خود نگاه کنید و دنبال یک قفل بسته بغل آدرس سایت باشید.

چک لیست سئو | استفاده از گواهینامه ssl برای اتصال ایمن و مطمئن. تبدیل HTTP به HTTPS
گواهینامه SSL یک ارتباط امن ایجاد می‌کند.

بررسی تمامی آدرس های سایت

چک کنید که آیا همه لینک های وبسایت شما منتهی به سایت اصلی می‌شوند یا خیر. ما برای آدرس ها پیشوند و پسوند های متفاوتی داریم. به مثال پایین توجه کنید:

www.example.com

Https://example.com

Http://example.com

Example.com

همه این لینک ها باید منتهی به یک سایت باشند. بررسی کنید که آدرس ها خالی نباشند. اگر آدرسی ارور ۴۰۴ داد، از تنظیمات پیشخوان وردپرس، آدرس ها را یکی یکی اضافه کنید.

استفاده از نقشه سایت (XML)

این یک نقشه از سایت شما است که به صورت یک فایل به گوگل می‌دهید. این نقشه برای تشخیص بهتر صفحات شما و کاربری سایت است. انجام دادن آن کمک بسیاری به ربات های گوگل برای شناخت بیشتر می‌کند.

نتیجه گیری

البته که برای سئو اقدامات زیادی می‌توان انجام داد ولی در این مقاله قسمت های مهمی از آنها معرفی شد. از ابزار های تحلیل داده گوگل به خوبی استفاده کنید. روی آن تسلط کافی پیدا کنید تا بتوانید بهترین نتیجه را از سئو بگیرید. همیشه مشغول یادگیری و ارتقای دانش خودتان بکنید. سئو نیازمند یادگیری مداوم و بروزرسانی دانش است. در انتها، موفق باشید.

نمایش بیشتر

VIP FIT

VISTA Information Production Factory In Tehran (کارخانه تولید اطلاعات ویستاوب در تهران)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا
مشاوره + تخفیف بلک فرایدی